Metsäpeura - Ähtäri Zoo

Metsäpeura

Rangifer tarandus fennicus

Metsäpeuran luultiin hävinneen eläimistöstämme vuosisadan alkupuolella. Mieluisana yllätyksenä peura alkoi tehdä paluuta Suomen puolelle 1960- luvulla. Nykyisin metsäpeuraa esiintyy Kainuussa, Keski-Suomessa ja Suomenselän alueella. Metsäpeura on Suomessa rauhoitettu eläin. Ähtäri on mukana metsäpeuran suojelusta ja kannan hoidosta vastaavassa työryhmässä. Metsäpeura ja poro voivat lisääntyä keskenään. Kuhmossa risteytymistä yritetään estää peura-aitojen avulla, jotka pitäisivät poro ja peurat erillään toisistaan. Ulkonäöltä metsäpeuran erottaa porosta lähinnä pitempien jalkojen ansiosta, jotka tekevät metsäpeurasta neliömäisen vaikutuksen.

Metsäpeura elää piilottelevaa elämää.

Metsäpeura on peuran alalaji. Metsäpeura on kesytettyä poroa suurempi, pitkäjalkaisempi ja pystysarvisempi. Metsämaastossa petoeläimet pääsevät yllättämään helpommin. Tämän vuoksi metsäpeurat elävät poroihin verrattuna pienemmissä laumoissa eli tokissa.

Lauman koossa pysymistä helpottavat koparoiden jänteistä lähtevät napsahdukset. Hännän ympärystän valkoinen karva muodostaa pimeässäkin näkyvän ”peräpeilin” joka auttaa vasoja pysymään emonsa perässä.

Uhanalaisuusluokitus

LC eli elinvoimainen. Laji on hyvin tunnettu, jonka kanta on runsas tai vakaa. Suomessa laji luokitellaan silmälläpidettäväksi (NT).

Kuvagalleria

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Saat ensimmäisenä tiedon eläinten kuulumisista, puiston tapahtumista ja tarjouksista!
  • flowpark ahtarizoo
  • honkiniemi
  • luoman hirvimokit
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Varausehdot tähän

Varausehdot tähän