Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Hui mikä Halloween!

Hui mikä Halloween!

Halloweenia vietetään lokakuun viimeisenä päivänä, eli pimeimmän syksyn aikana. Vaikka monen jouluihmisen tekisi jo mieli aloittaa joulun valmistelu ja tuoda vähän valoa pimeyteen, niin odotetaan vielä hetki.

Mistä tämä pelottavaksi ja karkkien täyteiseksi muodostunut juhlapäivä on oikein lähtöisin? Halloweenilla on pitkät perinteet, eikä juhla ole suinkaan viime vuosikymmenen aikana alkanut villitys. Halloween on alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä samhain, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli kaikkien pyhien aatto.

Tänä vuonna eläinpuistomme juhlistaa tätä kaikkien pyhien aattoa monella uudella tavalla. Kaikki alkaa tiistaina 31.10. kun puistoomme on ilmainen sisäänpääsy kaikilta, jotka ovat pukeutuneet Halloweeniin sopivaan asuun -oli se sitten pelottava kasvomaalaus tai naamiaisasu. Silloin kannattaakin tulla kiertämään metsäinen reittimme ja bongailla mitä hurjempia kanssavierailijoita!

Samana päivänä avaamme Farmin navetan ylisille jännittävän, perheen pienimmille hiukan pelottavankin, Halloween navetan jossa voi nähdä luurankoja ja Farmin vanhoja työkaluja hämähäkinseittien peitossa, sekä noidan höyryävän padan, jossa valmistuu mitä erikoisimmat liemet. Tule siis rohkeasti katsomaan mitä navetan ylisillä odottaa suljettujen ovien takana!

Perheen pienimmät, ja etenkin heidän vanhempansa, nauttivat varmasti Farmin Aitassa olevaa sadonkorjuu ja kurpitsateemaista valokuvauspaikkaa. Astu sisään aittaan ja ota mitä kauneimmat syyskuvat kurpitsojen ja heinäpaalujen keskellä muistoksi kuluneesta vuodesta.

Meille suomalaisille tutumpana Pyhäinpäivänä, 4.11, juhlistetaan myös vainajia, ja usein vieraillaan hautausmaalla viemässä kynttilöitä rakkaiden haudoille. Samana päivänä voi vierailla myös eläinpuistossa lasten kanssa, koska liput ovat silloin erikoishintaan: aikuiset 15€ ja lapset 10€. Lipun hintaan kuuluu myös päivän ohjelma, joka taatusti viihdyttää lapsia: Pandatalossa on kasvomaalauksia klo 11-12 ja Hirvi-laavulla on jännittävä tarinatuokio nuotion äärellä klo 14! Hurjan kasvomaalauksen kanssa onkin jännittävä kiertää eläinpuistoa, ja sen puolivälissä istua mukavasti nuotion äärelle kuuntelemaan taidokkaasti kerrottua jännitystarinaa. Päivästä puhutaan taatusti vielä pitkään kotonakin. Kierroksen päätteeksi voi vierailla vielä Farmilla ja sen Halloween navetassa ja aitassa, koristelut ovat silloin esillä viimeistä päivää.

Toivomme paljon kävijöitä, kutkuttavaa Halloween tunnelmaa ja juuri sopivaa jännitystä tähän pimeimpään aikaan. Tervetuloa!

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä