Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Karhujen kevätrieha

Karhujen Kevätrieha 2.3.

Karhujen Kevätrieha pidetään lauantaina 2.3.2024

Ähtäri Zoon karhut ovat alkaneet jo kolkuttelemaan talvipesänsä ovia, ja niiden talviuni on hiljalleen päättymässä! Tämän viikon lauantaina, eli 2.3., järjestetään perinteinen Karhujen Kevätrieha eläinpuiston karhujen heräämisen kunniaksi. Karhujen Kevätriehassa karhulan talvipesien luukut avataan ja karhut pääsevät ulkoilemaan jälleen talviunen jälkeen iloisten katsojien toivottaessa heidät tervetulleeksi uuteen vuoteen.  

Ohjelmaa riittää

Eläinpuistossa on päivän ajan käynnissä aarrejahti, joten etenkin perheen pienimpien kannattaa pitää silmät tarkasti auki! Kaikille aarteen löytäneille on pieni palkinto luvassa. Karhulassa kannattaa olla paikalla viimeistään klo 11.30 jolloin alkaa karhujen eläinopastus. Lisäksi Ähtärin pesäpallojaoston jäsenet paistelevat ja myyvät makkaraa karhulan ylätasanteella klo 11.00-12.30. Päivän aikana järjestetään monipuolisesti muitakin eläinopastuksia:

klo 10:00 Panda

klo 10:45 Pikkupanda

klo 11:30 Karhu

klo 13:00 Panda

klo 13:45 Ilves

Ruokailu onnistuu mukavasti myös Pandatalossa tai puistokierroksella

Pandatalon Deli & Café on auki klo 10-17 ja lounasta on tarjolla klo 11-15. Lounaaseen kuuluu nyt hiihtolomalla runsas salaattipöytä, vegaanikeitto, lihapullat ja muusi +juomina vesi, kahvi/tee. Kahvilassa on myös perinteiset makeat ja suolaiset herku tarjolla. 

Jos haluaa tuoda päivään lisää retkitunnelmaa, niin kierrokselle voi aina ottaa omat eväät mukaan ja nauttia ne Saukkolan laavulla tai Hirviaitauksen grillikatoksessa, laavuilla on polttopuut valmiina odottamassa.

Hiihtoloman lipputarjous lapsille

Nyt kannattaa hyödyntää myös hiihtolomien lipputarjous, jolla lasten liput saa puoleen hintaan! Voit ostaa liput ennakkoon lippukaupastamme hintaan 7,50€ tai tapahtumapäivänä eläinpuiston Zoo Shopista hintaan 8,50€. 

Karhujen herääminen riippuu lämpötilasta 

Karhut heräävät Ähtäri Zoossa tavallisimmin maaliskuun alussa, kun ulkolämpötila alkaa hiljalleen nousta. Kuitenkin lämpötilojen vaihdellessa vuosittain, on vaikeaa ennustaa, milloin karhut heräävät. Karhujen talvipesät seuraavat ympäristön lämpötiloja, ja tämän takia karhujen talviunen kesto riippuukin paljolti säästä ja lämpötilasta. Tänä vuonna karhut kuitenkin päättivät herätä melko samaan aikaan kuin viime vuonnakin.   

Tule tervehtimään Ähtäri Zoon karhuperhettä ja toivottamaan hyvää huomenta Mimmille, Jakille, Kasperille, Jesperille ja Joonatanille. Tervetuloa juhlimaan kanssamme Karhujen Kevätriehaa lauantaina! 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä