Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Lauantaina 23.9. juhlimme Lumia ja pikkupandoja

Lauantaina 23.9. juhlimme Lumia ja pikkupandoja

Lauantaina 23.9. Ähtäri Zoossa juhlitaan 9-vuotiasta isopandaa Lumia, Jin Baobaota. Pandatalo täyttyy juhlahumusta ja mukaansatempaavista pandaopastuksista jolla kokenutkin pandatietäjä oppii aina jotain uutta. Paikalla on myös Halipanda, jonka kanssa voi ottaa kuvia ja tietenkin halata. Lumille annetaan yllätyslahja jonka avaamista on aina yhtä hauska seurata. 

Lumin synttäreiden jälkeen on kätevä siirtyä eläinpuistokierrokselle pandatalon alakerrasta, jossa heti ensimmäisenä ovat pikkupandat Phoenix ja Pablo. Kansainvälistä pikkupandapäivää vietetään joka vuosi syyskuun kolmantena viikonloppuna, eli tänä vuonna se oli virallisesti 16.9. (International Red Panda Day), mutta meillä Ähtäri Zoossa on perinteisesti yhdistetty Lumin ja pikkupandojen päivä niiden lähekkäisyyden vuoksi.

Pikkupandapäivän tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta ja kiinnostusta tätä uhanalaista ja monille tuntematonta lajia kohtaan sekä kerätä varoja sen suojeluun. Pikkupanda on erittäin uhanalainen eläinlaji, ja eläintarhojen välisillä siirroilla turvataan pikkupandojen geneettisen perimän säilyminen. Luonnonvaraisten yksilöiden määrän arvioidaan olevan alle 10 000, niidenkin uhkana on yhä mm. salametsästys ja luonnollinen elinympäristön tuhoutuminen kaupungistumisen myötä, jolloin bambu ja sopivat pesäpuut häviävät.

Pikkupandojen kohdalta löytyy QR-koodi josta pääsee suoraan Red Panda Networkin sivuille lahjoittamaan pikkupandojen suojeluun luonnossa. Voit lukea lisää pikkupandasta Red Panda Networkin sivuilla. Pikkupandoista on koko viikonlopun ajan lisäinfoa Pandatalossa.

Lämpimästi tervetuloa koko perheen iloiseen juhlatapahtumaan!

Pandojen vuosipäivän ohjelma

Pandatalo:

  • klo 10:15-10:30 Halipanda vierailee pandatalossa
  • klo 10:30 Pandaopastus
  • klo 11:00 Yllätyslahjan anto Lumille
  • klo 11:30 Halipanda vierailee pandatalossa

Pikkupandojen tarha:

  • klo 12:00 Pikkupandaopastus

Pikkupandainfo:
Koko päivän nähtävillä pikkupandainfoa pandatalossa sisätiloissa.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä