Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Seppä takoo jälleen pajassaan Farmilla

Seppä takoo jälleen pajassaan Farmilla

Ähtäri Zoon Farmilla voi silitellä eläimiä, kokeilla perinneleikkejä sekä tutustua maalaistalon askareisiin. Tänäkin kesänä Farmilla voi tavata sepän takomassa pajassaan 5.8. asti tiistaista torstaihin ja lauantaisin klo 12-18.

Sepän työn seuraaminen on tänä päivänä harvinainen kokemus. Farmin sepän työympäristö on ulkoiselta olemukseltaan hyvin samanlainen kuin entisaikainen käsityöpaja. Vierailijat pääsevät näkemään, kuinka seppämestari takoo hehkuvaa metallia alasimen päällä uusiin muotoihin. Vierailun aikana pääsee myös sukeltamaan tästä päivästä menneisiin aikoihin, kun takomisen lomassa seppämestari kertoo tarinoita sepän työstä ennen ja nyt. Takomisen äänet, hiillos ja eriväriset liekit vievät kävijän aikamatkalle ja tarjoavat rentouttavan elämyksen hämyisessä pajassa.

paja 2308

Perinteiden kunnioittaminen on ollut kautta aikain sitkeä osa sepän alaa, ja osa nykypäivänä käytetyistä työkaluista onkin pysynyt liki muuttumattomina aikojen alusta saakka.

Pajalta löytyy myös pieni takotuotteiden myyntipiste, josta voi ostaa Onnellisen Sepän pajan takomia koriste- ja käyttöesineitä kotiin asti vietäväksi. Näin muisto kokemuksesta säilyy pitkään.

paja 1939 1

Seppämestarin taustaa
Seppämestari Juhani Krappe on takonut ammatikseen jo parinkymmenen vuoden ajan. Krappe oli alkuperäiseltä ammatiltaan toimittaja, joka kiinnostui sepän työstä aluksi täysin harrastusmielessä. Harrastus johti lopulta yrityksen perustamiseen, ja Onnellisen Sepän paja syntyi vuonna 2008.

Seppämestarin mukaan sepän työ on jatkuvaa uuden oppimista.

- Vuosien kuluessa on hyväksynyt sen, että sepän ammatissa ei koskaan tule valmiiksi, mutta kertyneet kilometrit kyllä väkisinkin näkyvät käden jäljessä, sanoo Juhani Krappe.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä