Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Suojelemme eläimiämme lintuinfluenssalta

Suojelemme eläimiämme lintuinfluenssalta

Meille kaikille täällä Eläinpuistossa työskenteleville eläimet ovat rakkaita, mikä sen luonnollisempi työpaikka eläinrakkaalle ihmiselle kuin 60 hehtaaria metsäistä puistoa ja eläimiä. Lähes jokaisella on omat rakkaat lemmikit kotona, mutta yhtä lailla lähellä sydäntä ovat puiston eläimet lajinsa tärkeinä edustajina ja työkavereina. Siksi pidämme erinomaista huolta puistomme asukeista ja pyrimme aina toimimaan heidän etuansa ensin ajatellen.

Viime päivinä ei ole voinut välttyä lintuinfluenssaa koskevilta uutisilta. Ruokavirasto on perustanut eilen 20.7. korkeapatogeenisen lintuinfluenssan esiintymisalueiden ympärille tartuntavyöhykkeen, jolla pyritään estämään taudin leviäminen edelleen siipikarjaan ja vankeudessa pidettäviin lintuihin. Tartuntavyöhyke lakkautetaan, kun Ruokavirasto arvio, ettei sille enää ole tarvetta lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi.

Vaikka ruokaviraston päätös ei koske Eläinpuistoa, suljemme silti toistaiseksi kulun vesilintutarhan läpi vesilintutaloon varotoimenpiteenä  Kaakkolammen kahvion kohdalla. Eli ainakin tänään perjantaina ja viikonloppuna kulku Rantaelämää-taloon myyriä, hiiriä, kaloja, rantakäärmettä ym. katsomaan tapahtuu ainoastaan sivuoven kautta, jotta kukaan ei kulje samassa tilassa lintujen kanssa. 

Tämä aiheuttaa varmasti jonkin verran ruuhkaa Rantaelämää-taloon, ja toivommekin kävijöiltä kärsivällisyyttä alueella kulkiessa. 

Luonnollisesti myös eläintenhoito ja muut puistossa työskentelevät toimivat Ruokaviraston ohjeistuksen mukaan hyvää hygieniakäytäntöä noudattaen ja välttävät turhaa kulkua lintujen luo. 

Eläinpuisto kiittää kävijöitä ymmärryksestä ja auttamisesta toimissa lintuinfluenssaa vastaan.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä