Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Eläintarhayhdistyksen vuosikokous 2024 Ähtärissä

Suomen Eläintarhayhdistyksen vuosikokous pidettiin Ähtärissä

Viikonloppuna oli Ähtärin vuoro isännöidä Suomen Eläintarhayhdistyksen vuosikokousta

Vuosittainen kokoontuminen on aina odotettu tapahtuma, jossa pääsee tapaamaan kollegoita, vaihtamaan kuulumisia ja pohtimaan yhdessä ajankohtaisia asioita. Kokoontuminen on yleensä kaksipäiväinen, jolloin ehditään varsinaisen vuosikokouksen lisäksi kuunnella seminaarimuodossa asiantuntijaluentoja ja kertoa jäsentarhojen kuulumiset ja kokemukset menneeltä vuodelta.

Asiantuntijaluennot kiinnostivat jälleen

Tänä vuonna asiantuntijaluennot aloitti Länsi- ja Sisä-Suomen läänineläinlääkäri Anna-Maria Moisander-Jylhä. Hän kertoi uuden eläinten hyvinvointilain tärkeimpiä muutoskohtia. Moisander-Jylhä muistutti, että lain tarkoitus on edistää eläinten hyvinvointia, kunnioitusta ja kohtelua ja eläintarhoilla on tässä erityisen tärkeä rooli. Kaikki jäsentarhat kokivat lakimuutoksien vievän eläinten hyvinvoinnin takaamista ja valvontaa eteenpäin.

Korkeasaaren eläintenhoitaja Ville Vepsäläinen kertoi loukkaantuneiden villieläinten hoitamisesta ja sitä koskevasta lainsäädännöstä sekä sen muutoksista. Korkeasaaressa on Suomen suurin villieläinsairaala, joka hoitaa avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä, ja jonka hoidon tavoitteena on palauttaa eläimet hyväkuntoisina takaisin luontoon. Lue ohjeita luonnonvaraisen eläimen hoitoon heidän sivuiltaan.

Tutkija Mari Partanen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta piti etäyhteydellä luennon kestävästä matkailusta, vastuullisuudesta sekä tulevaisuuden matkailumahdollisuuksista esimerkiksi virtuaalimatkailun parissa. Eläintarhayhdistyksen jäseniä kiinnostaa luontaisesti kestävä matkailu, ja suurimmalla osalla onkin jo esimerkiksi Sustainable Travel Finland -tunnus. Partanen totesi myös luontomatkailun tutkitusti vähentävän stressiä ja lisäävän työstä palautumista sekä irrottautumista.

Etäyhteydellä liittyi mukaan myös apulaisprofessori Tarja Sironen Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt uransa aikana virustutkimuksen parissa ja kertoi kattavasti muun muassa lintuinfluenssan historiasta, viimekesäisestä muutoksesta viruksen leviämisessä sekä arvionsa tulevan kesän virustilanteesta, johon kaikkien yhdistyksen jäsentarhojen tulee valmistautua.

Eläintarhayhdistys perustettiin 23 vuotta sitten

Eläintarhayhdistys on epävirallinen Suomen eläintarhojen verkosto, joka perustettiin v. 2001 tarkoituksenaan tarhaeläinten hyvätasoisen hoidon edistäminen suomalaisissa eläintarhoissa sekä eläintarhojen roolin vahvistaminen luonnonsuojelussa. Sen jäseniä ovat Ähtärin lisäksi Korkeasaari, Ranua Resort, Hirvikartano, Luonnonvarakeskus, Maretarium, Sea Life, Särkänniemi sekä Tropicario.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä