Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Suomen luonnon päivän ohjelmaa

Suomen luonnon päivän ohjelmaa

Juhlistamme Suomen luonnon päivää lauantaina 26.8. ohjelmalla johon osallistumalla kaiken ikäiset voivat päästä kokemaan jotain ainutlaatuista, hauskaa ja Suomen luonnosta nauttien. Tapahtumaan osallistumisella ei ole lisämaksua, vaan ohjelma kuuluu päivälipun / vuosilipun hintaan. S-Etukortilla saat päivälipusta 5€ alennuksen ostaessasi lipun paikan päältä (voit lukea siitä lisää täältä). Päivän ohjelmaan kuuluu eläinopastukset, aarrejahti, kakkavisa ja pöllön oksennuspallojen tutkiminen, lasten kasvomaalausta, lepakkoretki ja mahdollisuus yöpyä telttailen eläinpuiston sisällä.. 

Eläinopastukset ovat ympäristökasvattajamme suunnittelemia ja ohjattuja opastuksia, jolloin n. 20min ajan pääsee kuulemaan runsaasti lisätietoa kyseessä olevasta lajista, meillä asuvista lajin edustajista sekä lajiensuojelusta ja eläinenhoitajien työstä puistossa. Päivän aikana opastuksia on seuraavasti:  

klo 12:00 Karhu
klo 12:45 Susi
klo 13:30 Saukko
klo 14:15 Metsäpeura
klo 15:00 Ahma
klo 15:45 Metsäkauris

Eläinpuiston kierros on omiaan aarteiden etsimille. Aarre-kortti voi paljastua kiven takaa, puun rungosta tai vaikka infotaulun läheisyydestä. Pientenkin tarkkaavaiset silmät bongaavat aarre-kortit hyvin, ja palauttaessaan kortin kierroksen jälkeen Zoo Shoppiin saa muistoksi pienen palkinnon. 

Lapset saavat varmasti päiväänsä jotain erityistä ja hauskaa, kun käyvät Pandatalon kasvamaalauspisteen luona! Siellä saa poskea, tai vaikka käsivartta, koristamaan luontoaiheisen kuvan taitavissa käsissä. Valita voi esimerkiksi sienen, kukan, kasvin tai eläimen muistuttamaan koko päivän ajaksi luonnosta ja sen ihmeistä. Malttaako sitä pestä illalla pois ollenkaan?

Mutta mikä ihmeen kakkavisa? Juuri niin ällöttävän kuuloista, että se varmasti herättää kutkuttavaa kiinnostusta! Eläintenhoitajat ovat keränneet kokoon ainutlaatuisen valokuvanäyttelyn eri eläinlajien kakoista -vaan arvaatko minkä eläimen kakka on kyseessä? 

Illalla Ähtäri Zoo Campingin alueelta lähtee intendenttimme Marko Haapakosken johdolla ryhmä jännittävälle lepakkoretkelle! Lepakot lähtevät liikkeelle n. puoli tuntia auringon laskun jälkeen, ja Haapakosken apuna on myös havainnointia helpottavia laitteita. Tule mukaan retkelle, jollaista ei joka kylällä pidetä.

Entä miltä tuntuisi nukkua yö keskellä eläinpuistoa? 15 ensimmäistä varaajaa saavat yöpyä omassa teltassaan keskellä eläinpuistoa hirviaitauksen tuntumassa veloituksetta. Telttapaikkojen varaukset myyntipalvelusta  puh. ark. klo 9-16 030 6215444 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Loput telttailusta kiinnostuneet saavat yöpyä Zoo Campingin leirintäalueella veloituksetta.

Tervetuloa viettämään ainutlaatuinen päivä Suomen luontoa ihmetellen!

 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä