• instagram
  • instagram

Ähtärin eläinpuiston pandoille, Jin Baobaolle ja Hua Baolle, on ollut haasteita löytää karhunkestäviä leluja, joten Kontiolahdella toimiva puusepänyritys Puuartisti Oy tarjoutui tekemään pandoille kovempaakin käsittelyä kestävät, kokopuiset leikkipallot karjalaisesta männystä. Ähtärin eläinpuistossa innostuttiin ajatuksesta. Valmiiden pallojen lahjanantotilaisuus on Ähtäri Zoossa tiistaina 17.4. klo 12.

“Lumi ja Pyry paitsi syövät ja nukkuvat, myös leikkivät jonkin verran. Niille on hankittu erilaisia leluja, kuten hevosille tarkoitettuja kumiseoksesta valmistettuja palloja. Erityisesti Lumi leikkii paljon palloilla ja lumikököillä”, kertoo pandojen hoitaja Anna Palmroth Ähtäri Zoosta.

“Pandat innostuvat leluista, joita voi kantaa tai pyöritellä – ja vielä enemmän, jos niissä on jotain herkkuja sisällä”, Palmroth jatkaa.

Nyt pandat pääsevät pyörittelemään käsinsorvattuja mäntypalloja, jotka on valmistettu kiertotalousajattelun mukaan Stora Enson Uimaharjun sahalla hyödyntämättömistä ylisuurista mäntytukeista, jotka olisivat muuten menneet poltettavaksi. Alunperin materiaalia on käytetty Puuartistin verstasrakennuksen laajennukseen ja siitä yli jääneitä osia pandan palloihin.

“Nämä ovat luonnonmukaisia ja ekologisia leluja. 12-kiloiset pallot sorvataan käsin, joten tunteja tulee, mutta näin hauskoissa projekteissa haluamme ehdottomasti olla mukana. Toivomme, että Lumi ja Pyry kelpuuttavat ne omikseen ja niistä on iloa pitkään”, kertoo Miikka Kotilainen Puuartistilta.

Pandahoitaja Palmroth uskoo, että leluille löytyy käyttöä:

“Uskon, että pandat pitävät palloista, eivätkä ne ole mitenkään ronkeleita lelujen materiaalien suhteen. Pandat myös lähes aina maistelevat ja pureskelevat lelujansa, joten varmasti uudet puupallotkin saavat hammasta jonkin verran!” 

 

 

 

 

 

 

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot