• instagram
  • instagram

 

Ähtäri Zoon uusin asukas on osa EEP-suojeluohjelmaa

-Vajaa viikko sitten meille saapui uusi saukko Korkeasaaresta: noin vuoden ikäinen naaras, joka sai meillä nimen Kaisla. Korkeasaareen saukko päätyi villieläinsairaalan kautta, jonne se oli tullut orvoksi jääneenä poikasena. Saukko oli villieläinsairaalaan saapuessaan niin nuori, että se tarvitsi vielä maitoruokintaa. Ihmisen hoidossa saukko kuitenkin kesyyntyi niin paljon, ettei olisi enää pärjännyt luonnossa. Niinpä saukko sai ensin luvan jäädä Korkeasaareen, josta se nyt muutti meille Ähtäriin, kertoo eläintenhoitaja Outi Saarinen.

Saukko on osa Euroopan eläintarhayhdistys EAZAn EEP-suojeluohjelmaa (European Endangered species Programme). EAZAn jäsentarhoissa asuvista saukoista pitää kirjaa koordinaattori, jollainen löytyy jokaiselta suojeluohjelmaan kuuluvalta lajilta. Koordinaattorilla on kaikkien ohjelmaan kuuluvien saukkojen tiedot ja hän valitsee jokaiselle saukolle sille suvullisesti parhaiten sopivan kumppanin. Ähtäri Zoon Valtteri-saukkolle etsittiin naarasta kumppaniksi, kun taas Korkeasaaren saukkolan remontti lähestyi. Niinpä saukkokoordinaattorin suostumuksella Kaislan uudeksi kodiksi valikoitu Ähtäri Zoo. -Toivomme tulevan parin lisääntyvän, sillä parin jälkeläiset olisivat arvokkaita suojeluohjelmalle. Pelkästään jo Kaislan luonnonvaraisten vanhempien geenit ovat arvokkaita suljetummalle tarhakannalle, mutta myös Valtterin molemmat vanhemmat olivat aikanaan tulleet meille luonnosta orpoina. Aika kuitenkin näyttää, miten saukot toisiinsa suhtautuvat, Outi Saarinen jatkaa.

Kaisla ei vielä ole yleisön nähtävillä, sillä se tarvitsee aluksi aikaa tottuakseen uusiin hoitajiinsa ja tilohinsa. Myös Valtterin kanssa tutustutaan pikkuhiljaa. Mikäli kaikki menee hyvin, Kaislan pitäisi päästä yleisön näkyville syksyn aikana.

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot