• instagram
  • instagram

Ähtärin matkailupalvelut laajenevat: saunamaailman/vesiurheilukeskuksen rakentaminen käynnistyy syksyn aikana

Ähtäri Resort -alueelle rakentuu vuoden 2020 kesään mennessä alueen matkailupalveluja täydentävä saunamaailma/vesiurheilukeskus. Tavoitteena on luoda korkeatasoinen kokonaisuus, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisia aktiviteetteja useammaksikin päiväksi.

Työnimellä saunamaailma/vesiurheilukeskus kulkeva rakennusprojekti on osa Ähtärin Master Plan 2030 -kehittämisohjelmaa, jossa pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti nivoutuvat yhteen Ähtärin matkailun kehityshankkeet. Master Planin puitteissa on toteutunut jo mm. juhannuksena 2019 avautunut keilahalli.

- On ilahduttavaa nähdä, kuinka nopeasti Master Planissa visioitu matkailukeskittymä konkretisoituu. Erityisen iloinen olen siitä, että nyt käynnistyvä rakennushanke toteutuu yrittäjävetoisesti, toteaa Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki. – Matkailualueen osalta on luvassa myös muita kehityshankkeita, joista kuullaan lähikuukausina, hän lupaa.

Hanketta varten perustetaan uusi yhtiö, jonka osakkaina on useita yrityksiä ja yksityis-henkilöitä. Kokonaisbudjetti projektille on 1,0 miljoonaa euroa, josta ELY-keskuksen investointituen osuus on 20 %. Ähtärin kaupunki vuokraa perustettavalle yritykselle hanketta varten 2 100 m2:n ja 1 100 m2:n laajuiset maa-alueet.

- Tämä projekti tuo tulleessaan kauan kaivatun paikan, jossa asiakkaat pääsevät nauttimaan veden äärelle upean Hankaveden monipuolisista mahdollisuuksista. On hienoa, että on saatu mukaan osakkaiksi näin monta eri vahvuuksia omaavaa tahoa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kuvailee hanketta vetävä toimitusjohtaja Kari Vainio Naava Resort Oy:stä.

Saunamaailma/vesiurheilukeskus sijaitsee aivan matkailualueen ytimessä kauniin Hankaveden rannalla sekä hotelli Mesikämmenen ja Pandatalon välittömässä läheisyydessä. Se koostuu ravintola-kahvilaterassista, saunaosastosta, turvespasta, vesiurheilukeskuksesta sekä vierasvenesatamasta. Rakennuskokonaisuus avautuu kohti järvenselkää, joten Ähtärin upeasta järviluonnosta voi nauttia lähes jokaisesta tilasta. Rakennuksen kokonaispinta-ala on 310 kem2 ja laajan kattoterassin ala yli 250 m2. Suunnittelusta vastaa palkittu Studio Puisto Arkkitehdit Oy, jonka erikoisosaamista on kestävä ja ekologinen puurakentaminen.

Ravintola-kahvilaterassi käsittää 60 asiakaspaikkaa sisällä ja 100 – 150 asiakaspaikkaa ulkona. Laajat terassialueet taipuvat moneen käyttötarkoitukseen vuodenajasta ja kelistä riippuen. Pienestä kaupasta ravintolan yhteydessä voi ostaa valikoituja, yhtiön brändäämiä tuotteita.
Saunamaailmaan rakennetaan kaksi saunaa ja ne palvelevat niin matkailijoita, kokousvieraita kuin kertakävijöitäkin. Isompi saunoista on mitoitettu 20 hengelle ja pienempi rantasauna 10 hengelle. Saunojien käyttöön tulee myös palju sekä laituri vilvoittautumista tai auringonottoa varten. Saunojen huippulaadun takaa Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki, jonka myöntää Sauna from Finland ry.
Saunomisen lomassa voi turvespan kahdessa hoitohuoneessa nauttia myös turvehoidoista. Hoidot ovat luonnonmukaisia ja käytettävät tuotteet on valmistettu Ähtärissä.
Vesiurheilukeskus tarjoaa monia aktiviteetteja suppailusta kanoottiretkiin. Se toimii myös vesistöön ja lähisaariin suuntautuvien retkien, tapahtuminen ja muiden aktiviteettien ydinpaikkana.
Vierasvenesatamassa on 15 – 20 venepaikkaa. Se on pysähdyspaikka järven päiväveneilijöille, mutta tarjoa korkealaatuisia palveluita myös pidempään viipyville.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki
Ähtärin kaupunki, puh. 040 652 8881

 

Toimitusjohtaja Kari Vainio
Naava Resort Oy, puh. 040 560 8455

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot