• instagram
  • instagram

Näihin aikoihin karhunpennut syntyvät luonnossa talvipesiinsä

Luonnossa eletään jännittäviä hetkiä! Vaikka metsässä aika näyttää pysähtyneen, tapahtuu vanhoissa muurahaispesissä ja kannonkoloissa suuria asioita. Näihin aikoihin nimittäin talvipesiin syntyy uusia pieniä karhunpentuja! Karhujen kiima-aika on ollut jo touko-kesäkuussa, mutta viivästyneen sikiönkehityksen johdosta alkiot kiinnittyvät kohtuun vasta emon käydessä talviunille. Tiineys pysähtyy alkuvaiheeseen vaihtelevaksi ajaksi ennen kuin jälleen etenee, siksi tiineyden kokonaiskestossa on suurta vaihtelua.

Pentuja syntyy kerralla 1 - 4 emon nukkuessa talviunta. Syntyneet pennut ovat varsin pieniä (n. 500g), sokeita ja avuttomia, mutta emon rasvaisen maidon avulla ne kasvavat huimasti ennen kevään koittamista. Pennut seurailevat emäänsä yleensä seuraavan vuoden kevääseen asti, joskus pidempäänkin.

Ähtärin Eläinpuistoon ei ole tänä vuonna syntymässä uusia karhunpentuja, mutta päivälleen tänään 10.1. vuonna 1991 syntyi puistomme vanhin eläin Mimmi-karhu. Luonnossa karhut elävät korkeintaan parikymmen vuotiaiksi, mutta ihmisen hoidossa pidempäänkin. Mimmin 29 vuoden ikä on siis kunnioitettava saavutus! Iästään huolimatta Mimmi on edelleen reipas ja hyvin voimakasluonteinen karhu. Se on ollut erinomainen emo ja onkin kasvattanut useamman pentueen maailmalle: Mimmin jälkeläisiä löytyy suomalaisten eläintarhojen lisäksi ympäri Eurooppaa. Mimmi on myös tunnettu joogaliikkeistään - eipä ole ihan jokainen karhu päässyt joogallaan National Geographic -lehteen, kuten Mimmi.

Näihin aikoihin sijoittuivat myös Mimmin viimeisimpien pentujen syntymä: kolmoset Kasper, Jesper ja Joonatan viettävät huomenna 11. tammikuuta 4-vuotissyntymäpäiviään. Hiljaiset onnittelut torkkujille!

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot