• instagram
  • instagram

Blogi

Pandahoitajan työ on palkitsevaa


Ähtäri Zoon pandat Jin Baobao, l. Lumi ja Hua Bao l. Pyry juhlivat ensimmäistä yhteistä vuottaan Pandatalossa lauantaina 16.2. Pandojen vuosi Ähtäri Zoossa on sujunut hienosti ja vuorovaikutus pandahoitajien kanssa toimii. Ruoka maistuu, pandat käyttäytyvät lajille tyypilliseen tapaan, ovat leikkisiä ja rentoja. -En vaihtaisi tätä panda-aikaa elämässäni mihinkään, toteaa pandojen hoitaja Anna Palmroth, jolla on Ähtäri Zoon pandojen käytännön hoito vastuullaan.

Kuinka voin auttaa uhanalaisia eläimiä? Vieraile ja välität!

Asiakaspalveluumme tulee usein kysymyksiä siitä, kuinka yksittäinen asiakas voisi olla tukemassa eläinlajien suojelua. On useita tapoja auttaa uhanalaisia eläimiä ja edistää luonnonsuojelua, ja tässä yksi hyvä vaihtoehto lisää: ”vieraile ja välität!”. Jokainen meillä vieraileva pääsylipun ostanut asiakas on mukana suojelemassa uhanalaisia lajeja. 

Pandat ovat hellyttäviä ja hupaisia, vaikka sattuisi paikalle niiden torkkuhetken aikana. On taitolaji olla hupaisa myös nukkuessaan! Pandahan osaa olla äärettömän rento ja nukkumiskäyttäytymisessä on paljon samaa kuin meillä ihmisillä. Välillä vaihdetaan asentoa kyljeltä toiselle, nostetaan takajalkaa nojaamaan seinää vasten, toisinaan nukutaan jopa hyvinkin epämiellyttävän näköisissä asennoissa tai raavitaan unissaan kankkua.

Meillä vierailevat ihmiset kysyvät usein, miksi Lumi ja Pyry eivät ole yhdessä? Kaksikko vaikuttaa viestittelevän toisilleen aidan läpi, ja usein etenkin Pyry ilmestyy aamulla pihalle odottelemaan, josko Lumikin malttaisi aamu-uniltaan tulla sitä tervehtimään. Pandat ovat kuitenkin luonnossa yksineläjiä, ja aikuiset yksilöt tapaavat lähinnä kerran vuodessa esiintyvänä kiima-aikana. Tällaisiin tapaamisiin etenkin Lumi on vielä liian nuori, ja vaikka pandapennut ovatkin toiveissamme, on niitä maltettava vielä odottaa.

Pandat vangitsevat katsojansa, ja siihen syy löytyy ihmisgeeneistä, kertoo Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki viimeviikkoisessa blogikirjoituksessaan. On todettu, että pandojen isot eteenpäin suuntautuvat silmät ja karvainen ulkonäkö vetoaa ”söpöysreseptoreihimme”. Niillä on hellyttävä nallekarhumainen ulkonäkö - halittavan söpö ja pörröinen. Ulkonäkö jää mieleen ja mahdollistaa näin pandatarinoiden syntymisen.

Hyväntuulinen perhe astuu Pandatalon ovesta sisään. Etunenässä vipeltää perheen taaperoikäinen, joka on pikaisella silmäykselläni arvioiden oppinut hiljattain kävelemään. Ja puhumaan, koska ponnekkaasti lausuttu ”panta, panta, panta, panta” tahdittaa pienen suloisen pandafanin joka askelta.

Alakategoriat

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot