• instagram
  • instagram

Blogi

ähtäriZoo 4288

Suomalaiseen pääsiäisenviettoon kuuluu olennaisena osana pääsiäismunat, kukot ja tiput. Muna ja sen sisältä kuoriutuva pääsiäistipu symboloivat uutta elämää ja hedelmällisyyttä. Eläinpuistossa ja Farmilla kevät on aina uuden elämän ihmettelyn aikaa, niin myös tänä vuonna.

Ähtäri Zoo Farmilla asustaa perinteisiä suomalaisia maatiaisrotuja. Kanaparvemme edustaa piikkiöläistä kanakantaa ja niille on tyypillistä hyvin säilynyt haudontavietti. Farminkin kanalassa kanaemo Hulda innostuu haudontapuuhiin joka kevät. 

 

56539273 10157019745437225 5464623874387738624 o

Farmilla on ollut varsinainen vauvakevät! Talven aikana on saatu iloisia perheuutisia niin lehmille kuin kuttulaan ja pupulaankin. Toistaiseksi tämän vuoden kätilönhommat ovat emännän ja piikojen osalta ohi. Onneksi poikimiset ja synnytykset ovat menneet sen verran hyvin, ettei ihmisen ole niihin tarvinnut puuttua. 

Talikon varressa, ammattina eläimet: Tuuli Salmi aloitti Ähtäri Zoossa unelmatyössään vuoden alussa. Omien sanojensa mukaan Tuuli on lässyttävä täti, joka pitää kaikista eläimistä, mutta korppeja hän rakastaa! 

ZooMaalis 50331

- Kato nyt tota naamaa, eihän tosta voi olla tykkäämättä!

Tuuli Salmi myöntää lässyttävänsä kaikille eläimille. Hiiripöllöneiti Tiistai istuu männynoksalla ja katselee kiinnostuneena ämpäriä, jossa Tuulilla on tarjolla päivällinen. On pöllöjen ruokintapäivä ja Tuuli kiertää sankoineen tarjoilemassa hoidokeilleen kananpoikia.

- Yritän tehdä tämän ruokinnan mahdollisimman myöhäiseen aikaan päivästä, sillä pöllö on aktiivisin iltaisin ja öisin.

Tuuli Salmi aloitti Ähtäri Zoon eläintenhoitajana vuoden alussa. Hän sanoo hakeneensa unelmatyöpaikkaansa ja voi edelleen muutaman kuukauden kokemuksella sanoa sellaisessa olevansa. Vastuueläimikseen hän sai peto- ja kanalinnut, sekä hirven. 

 

Talikon varressa, ammattina eläimet: Myyntipalvelun Milla Toivola vietti päivän tutustumalla eläintenhoitajien työhön ja puistossa asuviin eläimiin. Tavoitteena oli syventää tietämystä puiston eläimistä ja hoitajien työstä, sekä hyödyntää oppeja asiakaspalvelussa. 

Ehpäivä6

Eläintenhoitaja - niin monen pienen tytön lapsuuden unelma-ammatti! Myös Ähtäri Zoon asiakaspalveluvastaava Milla Toivola myöntää lapsena haaveilleensa työstä eläintenhoitajana. Kovin kauas haaveestaan Milla ei ole työurallaan erkaantunut, sillä eläimet ovat osa hänen työtään päivittäin, vaikka hänen työkaluinaan ovatkin talikon ja kottikärryjen sijaan tietokone ja puhelin.

Milla on työskennellyt Ähtäri Zoon myyntipalvelussa kolme vuotta. Hän ottaa vastaan ryhmävarauksia, toimii lipunmyynnin lähiesimiehenä ja vastaa työssään asiakkailta tuleviin, joskus kimurantteihinkin kysymyksiin, jotka liittyvät eläinpuistoon ja sen eläimiin. Viettämällä päivän eläintenhoitajien matkassa Milla toivoi saavansa lisää tietoa eläintenhoidosta ja puistossa asuvista yksilöistä. 

Talikon varressa, ammattina eläimet: Tiina Sarkkinen tuli Ähtäri Zoohon työharjoitteluun vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Työssä kiehtoo se, että luonnonmukaisessa eläinpuistossa eläin saa toteuttaa lajille tyypillistä käyttäytymistään, eikä sen tarvitse välttämättä miellyttää ihmistä. 

IMG 20190313 110207

Tiina Sarkkinen on lapsena kiertänyt vanhempiensa kanssa asuntovaunulla Eurooppaa, mutta ei muista maita tai kaupunkeja. Ainoastaan hanhen, jota piti juosta karkuun ja Biancan, itävaltalaisen koiran, joka oli satuttanut itsensä piikkilankaan. Lapsuusmuistoista voidaan päätellä, että Tiina on katsellut maailmaa eläinten kulmasta jo ihan pienestä saakka.

- Olen aina yrittänyt parhaani mukaan päätyä työhön, jossa saan olla tekemisissä eläinten kanssa. 

Alakategoriat

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot