• instagram
  • instagram

Blogi

 

Kevät mielletään usein ajaksi, jolloin hormonit alkavat hyrrätä ja ilma täyttyy rakkaudesta. Ähtäri Zoossa myös syksy on rakkauden aikaa! Kenen ratkaisu on pitää meteliä, jotta sulhanen löytäisi paikalle? Kuka lakkaa syömästä? Mitä tapahtuu, kun isän ja pojan tarhaan muuttaa morsian pohjoisesta? 

Vanhustenviikon kunniaksi kurkistamme, millaisia senioreja asustaa Ähtäri Zoossa. Juhannusneitokisastakin tuttu Tytti, joogaava matriarkka Mimmi ja seikkailuista selvinnyt Klara osoittavat, että ikä on vain numeroita. 

Tytti nappasi viime kesänä juhannusneito-kisassa perintöprinsessan tittelin ja todisti samalla, että kauneuskisassa on mahdollista pärjätä, vaikka olisi seniori-ikäinen sika. 

Villisikaneito Tytti on yksi vanhimmista Ähtäri Zoon asukkaista. Alunperin Zoolandiassa syntynyt 17-vuotias Tytti on iästään huolimatta hyvin pirteä. Ikä näkyy vain siinä, että se ei tiinehdy – tämän vuoksi se saakin pitää seuraa puiston Härski-karjulle. Hoitaja Outin mukaan myös kuulossa on sanomista… tai sitten pitkä elämä on opettanut Tytille niin sanottua valikoivaa kuuloa! 

Suomalainen luonto tarjoaa elämyksiä ja mielihyvää vuodenajasta riippumatta. Eläinpuistokierros itsessään on jo luontoretki, mutta eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen ympäristöstä löytyy zoo-kierroksen lisäksi myös muita mukavia retkeilypaikkoja. Mesikämmentä ei suotta kutsuta "luonnon omaksi hotelliksi", sillä käytännössä luontoretki alkaa heti respan ovesta ulos astellessa! 

 Saappaat jalkaan ja eväsreppu selkään! Enää pitää valita, mihin suuntaan lähdetään. 

Hotelli Mesikämmenen ympäristössä kulkeva Nallenpolku alkaa heti hotellin nurkalta. Aivan aluksi kannattaa pysähtyä hetkeksi kallionrinteeseen ja ihailla alhaalla avautuvaa järvimaisemaa. Meidän testiryhmämme suurin haaste osui heti retken alkuun, kun piti päättää, kumpaan suuntaan lähdetään: Nallenpolkua pitkin Moksunniemen laavulle vai Nallenpolun kautta leirintäalueelle, jonka laidalta alkaa Kierinniemen luontopolku. Lopulta päätäntävalta annettiin pikkuväelle, joka kysyi muutaman tarkentavan kysymyksen: kummassa suunnassa voi paistaa makkaraa ja onko poluilla pitkospuita? Makkaranpaisto onnistuu molemmissa suunnissa, mutta pitkospuita löytyy pidemmästi Kierinniemestä - suunnistimme siis sinne! 

 

Tauno ja Ansa -musiikkikomedian päätähdet Eeva Saarenpää ja tangokuningas Tommi Soidinmäki kävivät onnittelemassa 5-vuotiasta Lumia. Lea Lahtinen kertoo vieraille pandojen suojeluhankkeesta, jossa Ähtäri Zoo on mukana. 

Ähtäri Zoon Lumi-panda vietti viime lauantaina 5-vuotissyntymäpäiväjuhliaan. Samaan aikaan viereisessä Ähtäri-hallissa esitettiin Tauno ja Ansa -laulukomediaa, jonka tähtinä loistivat tangokuningas Tommi Soidinmäki ja sopraano Eeva Saarenpää. Soidinmäki ja Saarenpää osallistuivat Lumin syntymäpäiväjuhlan viettoon pikaisesti ennen esityksen alkua. Sekä Saarenpää että 15. juhlavuottaan viettävä Soidinmäki näkivät pandat ensimmäistä kertaa. 

Tettijakso Ähtärin Eläinpuistossa

Olemme kaksi kahdeksasluokkalaista karstulalaista tyttöä, Nella ja Iiris. Halusimme tettijaksolle Ähtärin Eläinpuistoon työhön tutustumaan. Ensimmäisenä päivänä tutustuimme henkilökuntaan. Ensimmäinen tehtävämme oli pölyjen pyyhkiminen matkamuistomyymälän hyllyiltä. Kun olimme saaneet kaupan siivottua, saimme käyttöömme avainkortin. Sen avulla pääsimme liikkumaan itsenäisemmin. Sitten oli vuorossa Pandatalon avaaminen yleisölle, samalla pääsimme näkemään söpöt pandat. Ruokatauon jälkeen pääsimme koristelemaan joulukuusta, vaikka on vasta syyskuu. Farmilla tehtiin kuvauksia joulua varten ja siksi se laitettiin joulukuntoon. Työpäivämme päättyi klo 15. Seuraavana päivänä

Alakategoriat

  • finnish travelgala2018 vuoden matkailualan tulokas
  • fi FI 2x

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot