• instagram
  • instagram

ELÄINPUISTOETIKETTI

Näin toimit eläinpuistossa

 

1) KULJE ELÄINPUISTOSSA RAUHALLISESTI 

Lähestymällä aitauksia rauhallisesti sinulla on paras mahdollisuus nähdä eläin. Eläimet säikähtävät suuria ja nopeita liikkeitä, ja pelästynyt eläin pysyttelee piilossa. Polkupyörät, rullaluistimet ja –laudat on syytä jättää eläinpuiston porttien ulkopuolelle.

 

2) PUHU HILJAISELLA ÄÄNELLÄ 

Eläinten läheisyydessä kannattaa olla mahdollisimman hiljaa, jolloin ne voivat tulla aidan viereen ihmisten lähelle. Erityisesti sisätiloissa, kuten Pandatalossa ja Farmin navetassa melua syntyy helposti, ja etenkin pandat stressaantuvat voimakkaista äänistä. Pandatalon sisällä olevista “liikennevaloista” voit seurata, onko sisätilan äänenvoimakkuus sopiva (vihreä valo) vai liian kova (punainen).

 

3) ETHÄN RUOKI ELÄIMIÄ 

Jokaisella eläimellä on tietty ruokavalio, jota noudattamalla eläin pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Ylensyönti ei ole hyväksi eläimillekään.

 

4) HUOLEHDI SOPIVASTA TURVAETÄISYYDESTÄ 

Aitaan nojailu ja sormien työntäminen aidan läpi saattaa tarkoittaa eläimille tunkeilua ja ne voivat puolustautua esim. puremalla tai potkimalla.

 

5) JÄTÄTHÄN LEMMIKKIELÄIMESI KOTIIN 

Eläinpuiston eläimet voivat hermostua vieraan eläimen haistaessaan tai nähdessään. Myös oma lemmikkisi voi reagoida yllättävästi vieraisiin eläimiin.

 

6) ÄLÄ KERÄÄ MATKAMUISTOJA LUONNOSTA 

Ethän vahingoita eläinpuistossa kasvavia kasveja tai aitausten ulkopuolella luonnonvaraisina asuvia eläimiä. Esimerkiksi puiden osien ja sammaleen kerääminen on kielletty ilman maanomistajan lupaa. Mikäli haluat jotakin muistoksi Eläinpuistosta, pistäydy matkamuistomyymälässämme.

 

7) RAUHOITU KUUNTELEMAAN LUONNON OMIA ÄÄNIÄ 

Jätä kaikenlaiset soittimet kotiin ja keskity ympärilläsi kuuluviin ääniin. Näin saat elämyksestäsi irti mahdollisimman paljon.

 

8) LAITATHAN ROSKAT ROSKAKOREIHIN 

Pidetään luonto siistinä ja kunnioitetaan sen asukkaita. Tämä on hyvä muistaa niin Eläinpuistossa kuin sen ulkopuolellakin. Kun jokainen huolehtii omat roskansa roskiin, viihtyvät Eläinpuiston asukkaat ja vierailijat paremmin.

 

9) TUPAKOINTI SALLITTU VAIN MERKITYILLÄ PAIKOILLA 

Tupakointi on sallittu vain siihen tarkoitetuilla ja merkityillä paikoilla, muualla puistossa tupakointi on ehdottomasti kiellettyTupakointipaikat löytyvät läheltä Saukkolaa, Kaakkolammen kahvilaa ja valkohäntäpeurojen tarhaa. Paikat ovat selkeästi merkitty ja varustettu tuhkakupilla.

 

10) ASETU ELÄIMEN ASEMAAN 

 

Muista, että eläinpuisto on eläinten koti. Kohtaa eläin niin kuin haluaisit sinut kohdattavan, jos olisit eläimen asemassa. Eläimet tarvitsevat välillä lepohetkiä ihmisten katseilta, ja etenkin vastasynnyttäneet emot haluavat vetäytyä omaan rauhaansa poikastensa kanssa. Noudattamalla puistoetikettiä osallistut eläinten hyvinvoinnin takaamiseen.

 

 

 

KIITOS, ETTÄ KUNNOITAT LUONTOA!

 

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot