• instagram
  • instagram

Talviuinnin SM-kilpailut Ähtärissä 9.-11.2.2018

Ähtärin Zoo Resort Oy järjestää yhteistyössä Suomen Ladun kanssa talviuinnin SM-kilpailut Ähtärin eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen edustalla 9.-11.2. Yleisöllä on kisa-alueelle vapaa pääsy. Kisaan osallistuu yhteensä lähes 900 uimaria ja uintisuorituksia nähdään reilusti yli tuhat. Kilpailukeskus sijaitsee Ähtärin matkailualueen ytimessä Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen alueella. Kisojen onnistumiseen on panostettu jo ennalta kouluttamalla järjestelyorganisaation henkilöstöä ja hankkimalla kisojen vaatima ajanottopalvelu ulkopuoliselta toimittajalta. Kisajärjestäjän tavoite on järjestää täsmällisesti etenevä, mieliin jäävä ja rento talvitapahtuma. Pääjärjestäjän lisäksi kisaorganisaatiossa työskentelee suuri määrä henkilöitä ähtäriläisistä yhdistyksistä, yhteensä n. 200 henkilöä. Hyvinvointia Talvimatkailusta -hanke toimii taustalla tapahtumarekrytoinnin ja kilpailujohtamisen kehittämisessä.

-Panostamme erityisesti paitsi sujuvaan kisaan myös osallistujien viihtyvyyteen. Talviuintitapahtumiin tullaan sekä kisailemaan että tapaamaan ystäviä ja tuttavia. Kisapäivinä on minuuttiaikataulu, sillä lähtöjä on 3 minuutin välein. Myös iltaohjelma on suunniteltu talviuintikansalle sopivaksi ja Hotelli Mesikämmen luo tähän mitä parhaimmat puitteet. Ähtärin majoitustarjonta on runsasta ja kyennyt hyvin vastaamaan kisaviikonvaihteen kovaan kysyntään, kertoo kilpailujohtaja Janne Muhonen.

Myös ensimmäinen suomalainen uinnin maailmanmestaruuden voittanut nainen Hanna-Maria Seppälä nähdään mukana kilpailussa. Seppälä osallistuu sekä rintauintiin että –viestiosuuteen. Hanna-Maria voitti uransa aikana neljä MM-mitalia ja 13 EM-mitalia. Hänellä oli myös hallussaan 100 metrin sekauinnin lyhyiden ratojen Euroopan ennätys.

Talviuinnin SM 2018 –kilpailujen TV -katsojamäärät ovat miljardiluokkaa, sillä mm. kansainvälistä näkyvyyttä lupaa Kiinan TV:n kuvausryhmän ja italialais- japanilaisen TV –kuvausryhmän mukana olo. Urheilu erityisolosuhteissa kiinnostaa ja samalla koko Suomi talvimatkailukohteena. Ähtärissä on järjestetty avantouinnin SM-kilpailut aiemminkin vuonna 1996. Tapahtuma oli tuolloin nimellä Suomen Ladun Pakkaspäivät. Avantouinnin lisäksi silloin oli Lumen- ja jäänveistokilpailut, retkiluistelua ja potkukelkkailua. Avantouintikisoihin osallistui n. 600 uimaria.

Talvella uimisesta alkoi kehittyä terveysliikuntalaji 1980–90-lukujen taitteessa. Viime vuosina laji on noussut yhdeksi suosituimmista kunto- ja terveysliikuntalajeista. Jopa 100 000 suomalaista harrastaa sitä läpi talven kaikissa luonnon järvissä ja merissä, jotka pysyvät auki. Lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa.

Lisätiedot:
Janne Muhonen, hankevetäjä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 400 844 704
Talviuinnin SM 2018 Ähtärissä

Haastattelupyynnöt ja kuvat:
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 44 752 5979

Yhteistyökumppanit

mtvecofurn

Tutustu kaikkiin kumppaneihimme kumppanit

Ähtäri Zoo Somessa

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot