• instagram
  • instagram

Upplev äkta lantliv på Ähtäri Zoo Farm

Enligt historien föddes det många barn i landsorten i början av 1900-talet. Byborna konstaterades att barnen behövde en skola, och vände sig därför till de byäldste. De byäldste lovade att finna en lärare till skolan, om byborna rustade upp den gamla gården så att den skulle lämpa sig som skola. Med stort hjärta och hårt arbete lyckades man rusta upp den gamla gården och dess byggnader med ladugård och stall och inhägnader i praktfullt skick.

På farmen har du möjlighet att göra en tidsresa till början av 1900-talet

Gårdsfolket bjuder in dig till upplevelser och äkta lantliv! Sköt djuren på gården – bland annat finns det östfinsk boskap, nordfinsk boskap, grisar, höns och får. Krafsa ett finskt kallblod och mata getterna med gräs. Delta i livet på gården, lek gamla gårdslekar och träffa en riktig smed som jobbar i sin dunkla smedja. Få dig en kopp kaffe till livs inne i stugvärmen och lyssna på spinnrockens surr när husmodern spinner ullgarn. Trasmattornas ränder vittnar om gångna tider – bli en del av berättelsen du också!

Öppehållningstider

Öppet varje dag 10–14. Observera att området stängs kl. 14.

Ingång och biljettförsäljning i vid Pandahuset.

Farmen är under andra tider öppen för grupper och efter bokning också som mötes- och festlokal. Mer information på 030 62150, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot