Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Yksi on poistunut keskuudestamme

Yksi on poistunut keskuudestamme

Lempeä ja rauhallinen, helposti rakastettava lumileopardi Jamal (s. 2015, muuttanut meille Yarmouthista talvella 2017) ehti sulattaa monta sydäntä. Hoitajien huomiosta nauttinu kissauros rakasti leikkiä muun muassa piilosta hoitajien kanssa ja oli muutenkin leikkisä luonteeltaan. Jamal teki oikeutta lumileopardien nimitykselle "Himalajan haamu", sillä usein sitä katseellaan etsivä ei nähnyt, mutta Jamal kyllä näki katsojan maastouduttuaan tarhassaan juuri sopiville kohdille. 

Viime syksynä Jamalilla todettiin munuaissairaus, johon se sai loppuelämän lääkityksen ja seurannan. Vaiva kuitenkin pahentui nyt siihen pisteeseen lääkinnästä huolimatta, että ainut oikea ratkaisu oli päästää Jamal lumileopardien taivaaseen.

Kiitämme erityisesti Takalan eläinklinikkaa jälleen nopeasta avusta, sekä Korkeasaarta arvokkaasta yhteistyöstä. 

"Jamski", "Jama", "Jami", "Jamssi", sinut tullaan aina muistamaan. 

ahtarizoo lumileopardi 02

Lumileopardi on uhanalaisuusluokitukseltaan vaarantunut

Lumileopardien suojelemiseksi tehdään paljon työtä ympäri maailmaa. Niiden elinalueita (Afganistanissa, Bhutanissa, Kiinassa, Intiassa, Mongoliassa, Nepalissa, Pakistanissa, Venäjällä, Kazakstanissa, Kirgisiassa, Tadžikistanissa ja Uzbekistanissa) suojellaan perustamalla suojelualueita. Salametsästystä vastaan alueella liikkuu partioita ja paikallisten ympäristötietoutta lisätään ympäristökasvatuksella. Lisäksi alueelle on kehitteillä petokorvausjärjestelmä. Kaikki 12 lumileopardimaata ovat sitoutuneet lumileopardin suojeluun ja lajia tutkitaan tehokkaiden suojelutoimenpiteiden selvittämiseksi. Eläintarhojen lumileopardeista pidetään tarkkaa kantakirjaa, jotta eläinten perimä säilyisi mahdollisimman monipuolisena ja eläimet terveinä. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa lumileopardeja voitaisiin istuttaa takaisin alkuperäisille alueille. Tätä ennen vainon ja salametsästyksen olisi kuitenkin vähennyttävä.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä